Gogosi din aluat pripit cu vanilie

Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar apa
  • 100 g unt
  • 1 lingura rasa de zahar
  • un praf de sare
  • 200 g faina
  • 4 oua
  • untura pentru prajit
  • 1 lingura zahar vanilat.

Mod de preparare

Pentru gogosile din aluat pripit cu vanilie se pun intr-o cratita sa se infierbante un pahar de apa, untul, zaharul si sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca, se trage pe marginea masinii si se da drumul, deodata, la toata faina. Se freaca repede ca sa nu se faca cocolosi si se mai tine pe masina, frecand mereu, pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se da cu totul la o parte si dupa ce s-a mai racorit, se pun pe rand ouale. Nu se pune oul urmator decat dupa ce primul a fost bine cuprins in pasta. Aluatul trebuie sa fie potrivit de moale, dar sa-si pastreze forma acolo unde cade. Se ia cu o lingurita din compozitie, se introduce in untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe ambele parti. Se scot cu lingura cu gauri, se presara zahar vanilat.


Gogosile din aluat pripit se servesc calde, cu sirop de fructe sau cu sos de ciocolata.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu unt de arahide și banane

   Dacă tot m-am obișnuit cu diverse băuturi hrănitoare, nu puteam să nu mă bucur de gustul preferat: cel de...

Milkshake cu unt de arahide și banane
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii