Ineluse spaniole

Pentru inelusele spaniole se freaca untul spuma, se amesteca cu zaharul si sarea, dupa care se adauga celelalte ingrediente.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 140 g unt
  • 100 g zahar
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara
  • 2 galbenusuri
  • zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Pentru inelusele spaniole se freaca untul spuma, se amesteca cu zaharul si sarea, dupa care se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine intr-un castron. Se pune treptat faina, pana cand compozitia nu se mai poate invarti cu lingura. Se framanta repede pe planseta si se intinde o foaie de marimea unei muchii de cutit. Se taie cu paharul inmuiat in faina forme rotunde, carora li se scoate mijlocul cu un degetar. Inelele spaniole se ung cu albus, se presara cu zahar si se coc pe o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.


Inelusele spaniole se servesc dupa ce s-au racit.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii