Pentru melci crema se face astfel: se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte.
Pentru melci se face un aluat din 1 kg faina, o lamaie, 200 g ulei, 2 oua, o cana de lapte, 200 zahar si 50 g drojdie; se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul. Crema - se amesteca 3 linguri de nuca macinata, 200 g zahar, 2 linguri de cacao si 100 g lapte. Se unge aluatul cu aceasta crema, dupa care se ruleaza si se taie felii cu cutitul. Se coc in tava tapetata cu margarina, iar, la final, se ung cu ou pe deasupra. Dupa ce s-au copt, se ung pe deasupra cu sirop din zahar cu apa si 2 linguri de ulei.
Melci se pot servi calzi sau reci.
Din doar 2 ingrediente si un pic de apa, am facut o bautura rapida plina de vitamine, cu ajutorul noului meu blender personal...
Smoothie cu mar si portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj