Melci de cozonac

Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe fund cate o foaie dreptunghiulara.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 ceasca lapte
  • 10 g drojdie
  • 3 oua
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • vanilie sau
  • vanilina
  • 1 lingura rom
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • 500 g nuci macinate
  • 350 g zahar pisat
  • un praf de sare
  • 1/2 ceasca lapte
  • Pentru sirop: 2
  • 50 g zahar
  • 1/2 l apa
  • 1 lingura glucoza
  • vanilie sau
  • vanilina.

Mod de preparare

Pentru melcii de cozonac se framanta aluatul la fel ca la cozonac. Se lasa sa creasca. Se desparte in doua, se intinde pe fund cate o foaie dreptunghiulara, se unge cu ou batut si deasupra se intinde jumatate din umplutura de nuca, intr-un strat cat mai egal. Se face sul, care se taie in bucati de 3 cm lungime. Se asaza bucatile in tava pe una din fete. Se lasa sa creasca la cald, se ung cu albus si se coc la foc bun. Cum se scot din cuptor se introduc pe rand in sirop fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...