Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina s
Se spala merele, se curata de coaja, se scoate casuta cu samburii si se umple golul cu o jumatate lingurita de zahar, putin zahar vanilat si putina scortisoara. Se face aluatul frantuzesc din ingredientele indicate. Se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie patrate destul de mari, astfel incat sa poata inveli merele. Se infasoara merele in aluat, adunand coifurile aluatului. Se coc in tava, la foc iute, timp de 20 de minute.
Cand s-au rumenit, se scot din cuptor si se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Aluat frantuzesc
Tort de mere
Chec de mere
O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid
Baclava turceasca (reteta video)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj