Panini

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 10 gr miere
  • 300 gr lapte
  • 20 gr drojdie proaspata sau 7 gr liofilizata
  • 40 gr unt
  • 10 gr sare

Mod de preparare

Acest aluat se poate face atat la masina atunci cand suntem in criza de timp cat si manual, astfel mai jos se gaseste modalitatea de lucru pentru fiecare ip de lucru.

1. amestecul

A) Prin masina de paine astfel: se pune intai laptelele apoi untul la temperatura camerei, zaharul, mierea, faina si apoi drojdia. se pune la framantat aprozimativ 1.50 minute.

B) Daca se face manual procedeul e urmatorul:

se freaca drojdia cu mierea si zaharul si se amesteca cu o parte din cele 300 gr lapte (150 gr.) Se adauga treptat faina amestecata cu sarea si se framanta. Se adauga apoi untul si laptele ramas si se framanta pana la omogenizare.

2. Se acopera cu folie si se lasa 30-45 minunte la crecut.

3. Aluatul se imparte in 6 bile de aproximativ 150 gr fiecare. Se pun in tava tapetata doar cu hartie de copt si se lasa pana la dublarea volumului.

4. Se incalzeste cuptorul la 200 grade si se coc 20 minute.

5. Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti. Se dizolva o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si se dau intr-un clocot. Se lasa la racit.

6. Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor se ung cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldut.


Se poate servi atat cu ceva dulce ( de ex. nutella) si cu ceva sarat (de ex. salam sau sunca )Reteta Panini propusa de laura_A

Alte retete recomandate:

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

Bougatsa este o delicioasă plăcintă grecească, umplută cu o cremă delicioasă de griș. Pentru această Bougatsa -...

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise