Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci

Placinta aromata cu dovleac, mere, gutui si nuci este o reteta de placinta cu fructe ce imbina intr-un mod delicios aromele toamnei.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat:
  • cca.700 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 3 g sare
  • 10 g drojdie
  • 2 linguri ulei
  • o lingura otet
  • umplutura:
  • 6 mere (3 rosii
  • 3 galbene)
  • un dovlecel pentru placinta
  • o gutuie mare
  • 300 g miez de nuca
  • 200 g zahar
  • o lingura de scortisoara
  • pentru uns tavile si ornat:
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar PUDRA

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul intr-un castronel, din faina cernuta si apa calduta in care am adaugat si dizolvat, sarea, drojdia, otetul si uleiul. La inceput se amestesteca cu lingura apoi pe o planseta pudrata cu faina se framanta un aluat elastic pe care il lasam sa se odihneasca, acoperit cu un prosopel, cca 20 minute.

2. Curatam dovlecelul de coaja si seminte apoi il taiem cubulete mici, la fel procedam si cu gutuia si merele. Eu merele le dau prin razatoarea mare pentru a evita oxidarea lor. Miezul de nuca se prajeste la microunde cateva minute, se lasa sa se raceasca apoi se marunteste cu sucitorul. Se amesteca cubuletele de dovleac, mere si gutui cu zaharul si scortisoara.

3. Se rup bucati potrivit de mari (cam de marimea unui mar) din aluat apoi pe masa de lucru data cu faina se intind foi subtiri pe suprafata carora intindem intr-un strat uniform, umplutura de fructe, peste care presaram miez de nuca apoi rulam usor cu mana si asezam rulou langa rulou in tavita iar cand se umple tavita, turnam in fir subtire peste rulouri cam 100 de ml de ulei si dam tava la copt in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Taiem placintain bucati potrivite, dupa ce s-a racit un pic si am pudrat-o cu zahar pudra. Se serveste dupa ce s-a racit bine
Pofta buna!
Produs ales
http://shabbychicshop.ro/prosoape/380-prosop-bucatarie-cu-dungi-si-trandafir-brodat.html


Placinta cu mere, gutui si nuca se serveste dupa ce s-a racit.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca