Placinta cu crema de vanilie

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire si se asaza intr-o tava.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar apa
  • 1 lingurita ulei
  • un praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte
  • 1/2 baton vanilie sau 
  • 2 pachetele de zahar vanilat
  •  
  • 4 oua
  • 175 g zahar
  •  
  • 80 g faina.

Mod de preparare

Pentru placinta cu crema de vanilie se face un aluat frantuzesc din unt, faina, apa, sare si o lingurita de ulei. Se intinde o foaie subtire de 1/2 cm si se asaza intr-o tava dreptunghiulara cu marginile joase, stropita cu apa. Se inteapa in mai multe locuri cu o furculita ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor la foc bun. Dupa ce s-a copt, se taie foaia drept in doua. Se asaza pe una din jumatati crema de vanilie in strat de 2 — 3 cm; deasupra se pune cealalta foaie. Se indreapta marginea cu cutitul, astfel incat crema sa nu iasa de loc afara dintre cele doua foi de aluat. Cu un cutit foarte bine ascutit se taie placinta in patrate egale, fara sa se apese, ci cu o miscare de taiat cu ferastraul. Se presara zahar pudra si cu o spatula se asaza prajiturile pe farfurie, unele langa altele.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu smantana si nuca

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-nuca-si-smantana-69798.html cu mici modificari cu ce am avut prin casa Retete...

Desert prajitura cu smantana si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca