1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa. 2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina. 3. Acolo pui drojdia frecata cu lin
1. Aluatul de placinta este acelasi ca si la painea de casa.
2. Pui faina intr-un vas si faci o gropita in faina.
3. Acolo pui drojdia frecata cu lingura de zahar si cu 4 linguri de lapte cald.
4. Presari faina si lasi aluatul sa creasca.
5. Cand incepe sa creasca bine, framanti aluatul mai departe numai cu lapte cald.
6. Daca folosesti apa calda in loc de lapte, placintele vor iesi mai aspre.
7. Trebuie sa iasa un aluat vascos.
8. In timp ce framanti aluatul, adaugi cam 5 linguri de ulei caldut.
9. Aluatul este gata cand se desprinde usor de pe vas si se face basicute.
10. Atunci il dai deoparte, la loc caldut sa creasca bine si-l acoperi cu un stergar mai gros.
11. Masa pe care lucrezi o ungi cu ulei, iar aluatul dospit il imparti in 14-15 bucati.
12. Intinzi fiecare bucate de aluat intr-o foaie cat mai subtire.
13. Ungi si sucitorul de ulei, pentru a lucra mai usor cu el.
14. In mijlocul foii pui umplutura cu loboda taiata marunt, amestecata cu ceapa verde taiata si adaugi marar verde tocat marunt.
15. Pui si putina branza, ca sa se lege mai bine verdeturile.
16. Marginile foii de aluat le prinzi din loc in loc si le aduci spre mijlocul placintei, peste umplutura.
17. Strangi aluatul ca sa se lipeasca bine colturile unul de altul.
18. Cu cat sunt mai multe colturi din acestea, cu atat placinta este mai admirata si mai laudata.
19. Placintele astfel pregatite, le mai lasi putin la dospit, apoi le coci in cuptor sau le prajesti in ulei incins pe ambele parti.
Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj