Placinta de dovleac

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila de aluat. Se imparte in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 ml ulei
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar apa minerala
  • 1 lingurita de bicarbonat stins
  • 500 gr de faina
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr dovleac ras
  • 100gr zahar

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca intr-un bol si se framanta. Daca e cazul, se mai adauga putina faina pana puteti forma o bila de aluat. Se imparte in 2 parti, dintre care una se intinde in foaie, se aseaza dovleacul calit usor cu zaharul, apoi se razuieste pe partea mare a razatoarei bila de aluat ramas. Se da la cuptor in jur de 25-30 de minute, pana prinde o culoare de auriu.


Se presara cu zahar pudra si scortisoara si se serveste atat calduta cat si rece.

Alte retete recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa