Placinta romaneasca cu urda

Se framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi foarte subtiri, mari cat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • faina cat cuprinde
  • 1 jumatate ceasca ulei
  • 1 jumatate ceasca apa
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 50 gr unt
  • 500 gr urda
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • sare

Mod de preparare

Se framanta bine ingredientele pentru aluat, dupa care se lasa in repaus cateva minute. Se intinde apoi aluatul in sase foi foarte subtiri, mari cat tava. Urda se amesteca cu ouale, smantana, mararul si sarea. Se pun intr-o tava cate 2-3 foi unse cu unt iar peste ele se intinde compozitia de urda. Se acopera cu alte trei foi unse cu unt si se introduce tava in cuptor.


Se serveste calda.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan

Reteta ,pe care demult tot cochetam cu gandul la ea ,dar nu prea stiam cum s-o fac.E test si pentru mine ,sper sa va placa....

Ardei iuti copti pusi in ulei la borcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca