Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar.
Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar. Se adauga ouale, 60 g unt sau untura, sare si piper. Se framanta. Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece. Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun. Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor. Se obtin saratele delicioase.
Pogacile se servesc calde sau reci.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa