Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 l lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 g unt sau
  • untura
  • 250 g jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper si
  • putin chimen.

Mod de preparare

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar. Se adauga ouale, 60 g unt sau untura, sare si piper. Se framanta. Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece. Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun. Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor. Se obtin saratele delicioase.


Pogacile se servesc calde sau reci.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu branza si leurda

Paine cu branza si leurda
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca