Pogaci cu jumari si chimen

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 l lapte
  • 15 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 oua
  • 60 g unt sau
  • untura
  • 250 g jumari
  • 1 lingurita rasa sare
  • piper si
  • putin chimen.

Mod de preparare

Pentru pogaci cu jumari si chimen se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar. Se adauga ouale, 60 g unt sau untura, sare si piper. Se framanta. Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece. Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm. Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun. Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor. Se obtin saratele delicioase.


Pogacile se servesc calde sau reci.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...