Reteta speciala de aluat de paste

Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3 minute sau pana cand se formea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 gr faina alba (Tip „00)
  • 350 gr faina grisata
  • 2 oua mari
  • 9-10 galbenusuri

Mod de preparare

Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3 minute sau pana cand se formeaza o coca tare. Scoateti-o din vasul mixerului si mai framantati cu mana aproximativ un minut sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie din plastic si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si imparititi-o in 4 bulgari. Acoperiti 3 dintre ei, ocupandu-va de fiecare pe rand. Turtiti-l pe primul usor cu podul palmei si treceti coca prin cea mai groasa parte a masinii de facut paste, care o va transforma intr-o foaie groasa. Impaturiti foaia la mijloc si o treceti-o din nou prin partea cea mai groasa, de 3-4 ori. Foaia se va intinde astfel pe intreaga latime a masinii. Apoi presarati putina faina pe ambele parti ale foii si treceti-o prin partea mai subtire a masinii. Repetati aceasta operatiune pana cand foile ajung de 1 - 1,5 mm grosime. Folosind masina de paste, obfineti foi mult mai subtiri decat cele intinse cu mana.
Alte retete:

Papanasi fierti

Placinta de dovleac

Chec pufos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...