Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3 minute sau pana cand se formea
Folositi cutitul de aluat al mixerului. Adaugati faina peste oua si galbenusuri si mixati la viteza medie aproximativ 3 minute sau pana cand se formeaza o coca tare. Scoateti-o din vasul mixerului si mai framantati cu mana aproximativ un minut sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie din plastic si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si imparititi-o in 4 bulgari. Acoperiti 3 dintre ei, ocupandu-va de fiecare pe rand. Turtiti-l pe primul usor cu podul palmei si treceti coca prin cea mai groasa parte a masinii de facut paste, care o va transforma intr-o foaie groasa. Impaturiti foaia la mijloc si o treceti-o din nou prin partea cea mai groasa, de 3-4 ori. Foaia se va intinde astfel pe intreaga latime a masinii. Apoi presarati putina faina pe ambele parti ale foii si treceti-o prin partea mai subtire a masinii. Repetati aceasta operatiune pana cand foile ajung de 1 - 1,5 mm grosime. Folosind masina de paste, obfineti foi mult mai subtiri decat cele intinse cu mana.
Alte retete:
Papanasi fierti
Placinta de dovleac
Chec pufos
O minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti