Bilute de orez

Biluta de orez este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se fierbe orezul si cand e gata se lasa la racit. Ciocolata se topeste.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana mica de orez si 2 cani de apa
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri de stafide
  • o lingura de cacao
  • 4 linguri de nuca de cocos
  • o fiola esenta de rom
  • 2 linguri de visine din visinata sau din compot
  • zahar pudra (optional
  • daca le vreti mai dulci)
  • nuca de cocos pentru decor.

Mod de preparare

Biluta de orez este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se fierbe orezul si cand e gata se lasa la racit.
Ciocolata se topeste.
Punem orezul, ciocolata, cacaua, stafidele, nuca de cocos, si esenta in robot sau blender si mixam.
Apoi incepem sa modelam bilutele, punand in mijlocul lor cate o visina.
Bilutele de orez se tavalesc prin nuca de cocos si se servesc de preferinta reci.
Asta este varianta de post a bilutei de orez, cealalta varianta ar fi sa preparam orezul cu lapte in loc de apa. Inafara de asta, putem adauga si putina frisca lichida daca e prea tare compozitia.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Wafers cake

Ideea am preluat-o de pe un site ... arata atit de bine poza si desi comment-urile erau mai mult contra din partea celor cu...

Wafers cake
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca