Acadele din biscuiti si lapte condensat

Acadelele din biscuiti si lapte condensat, cake pops adica, sunt un desert extrem de simplu si rapid de pregatit, dar de foarte mare efect. In plus, combinatia este delicioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g biscuiti pentru cafea (biscuiti spritati sau pandispan intarit)
  • 140ml lapte condensat (cel la conserva de 397g
  • nu cel pentru cafea)
  • 1 lingura sirop de caramel sau esenta de vanilie
  • 100g ciocolata alba
  • 3 linguri lapte
  • betigase pentru acadele (sau frigarui)
  • creioane colorate sidefate (sunt de la Dr. Oetker) si bomboane pentru decor

Mod de preparare

Acadelele din biscuiti si lapte condensat se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbesc. In plus, le poti decora dupa bunul plac, le poti folosi ca decor comestibil pentru masa de sarbatoare, le poti ambala individual pentru a le darui copiilor. Mai mult, poti folosi biscuitii simpli care ti-au ramas de la sarbatori sau poate niste pandispan intarit. Pasii pentru a realiza bomboanele de casa sunt urmatorii:

Intr-un blender maruntesti foarte bine biscuitii, dupa care ii amesteci cu laptele condensat si lingura de sirop de caramel. Framanti bine cu mana, consistenta trebuie sa fie lipicioasa dar nu foarte umeda. Daca strangi aluatul intre degete nu trebuie sa curga lichid din el.

Formezi bile din aceasta compozitie - ca sa iasa uniforme foloseste o lingura ca si masura, le asezi pe o tava si le dai la congelator pentru 15 minute. In imaginea de mai jos vezi exact pasii ce trebuie urmati:

Intre timp pregatesti restul ingredientelor, va trebui sa te organizezi bine si sa te misti rapid :). Topesti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu lingurile de lapte, si o pastrezi la cald, adica moale. Iti pregatesti si zaharul colorat sau bombonelele de decor si creioanele sidefate de la Dr. Oetker - cu care se lucreaza chiar foarte foarte usor si sunt de mare efect.

Scoti bilutele din congelator, inmoi putin dintr-un capat al batului pentru acadele in ciocolata alba si il impingi cu grija in mijloc. Lasi sa se intareasca, dupa care scufunzi fiecare acadea in ciocolata alba, scurgi surplusul si o intepi intr-o bucata de polistiren ca sa o fixezi. Decorezi dupa bunul plac si imaginatie, lasi putin sa se fixeze, dupa care le dai la rece ca sa se intareasca.


Acadelele din biscuiti si lapte condensat sunt desertul ideal pentru o petrecere a copiilor de exemplu.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii