Bezele

Bezelele sunt un dulce delidios si pretentios, care necesita un pic de rabdare si atentie.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 2 albusuri
  • 110 grame de zahar alb pudra
  • putin zahar vanilat
  • un varf de sare.

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul vanilat, sarea, se continua amestecul folosindu-va de un mixer, dupa care se adauga treptat zaharul alb.
Se bate amestecul cel putin ora, cu mixerul. Amestecul trebuie sa fie aerat, pufos si un pic greu. La final, amestecul nu trebuie sa cada din vas, daca intoarceti castronul in sus si nu cade, atunci inseamna ca s-a facut.
Dupa aceasta se intinde o foaie de pergament intr-o tava termorezistenta, apoi se face un coif de hartie si se toarna aluatul in acesta. Varful coiful se taie, toate acestea pentru a va iesi bezelele in formele dorite.
Se toarna aluatul in tava, in formele dorite. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava in cuptor, unde va sta cateva minute, la foc mic.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Bezelele se servesc reci si merg de minune alaturi de o ceasca de cafea.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...