Bezelele sunt un dulce delidios si pretentios, care necesita un pic de rabdare si atentie.
Mod de preparare:
Se bat ouale spuma, se adauga zaharul vanilat, sarea, se continua amestecul folosindu-va de un mixer, dupa care se adauga treptat zaharul alb.
Se bate amestecul cel putin ora, cu mixerul. Amestecul trebuie sa fie aerat, pufos si un pic greu. La final, amestecul nu trebuie sa cada din vas, daca intoarceti castronul in sus si nu cade, atunci inseamna ca s-a facut.
Dupa aceasta se intinde o foaie de pergament intr-o tava termorezistenta, apoi se face un coif de hartie si se toarna aluatul in acesta. Varful coiful se taie, toate acestea pentru a va iesi bezelele in formele dorite.
Se toarna aluatul in tava, in formele dorite. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava in cuptor, unde va sta cateva minute, la foc mic.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Bezelele se servesc reci si merg de minune alaturi de o ceasca de cafea.
Imi plac hribii sa-i culeg, imi plac hribii sa-i gatesc si imi plac hribii sa-i mananc. Reteta de fata este de post
Tocana de hribiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti