Caramele cu rom si ciocolata este o reteta de dulciuri delicioasa. Ingredientele pentru reteta sunt: unt, ciocolata, stafide.
Caramelele cu rom si ciocolata se prepara astfel: luam un castron si punem stafidele, esenta de rom si lasam deoparte timp de o ora. Intr-o cratita punem laptele si zaharul la topit, adaugm siropul de cirese, jumatate din unt si lasam sa clocoteasca; trebuie lasat pe foc pana se ingroasa si capata o culoare maronie. Cand crezi ca e gata pune un strop din caramel pe o farfurie si vezi daca se intareste. Ca sa impiedici zaharisirea sterge periodic pereretii cratitei cu o carpa inmuiata in apa. Scurge stafidele de rom iar cratita pune-o intr-un alt vas umplutr cu apa rece. Adauga stafidele, untul ramas si ciocolata topita. Bate compozitia cu un tel pana devine cremoasa. Punem compozitia de caramel intr-o tava si las-o apoi la rece.
Alte retete cu caramel recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii