Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun

Ciocolata de casa cu fulgi de orez brun este un dulce pe care cu siguranta il veti repeta. Este o ciocolata de casa foarte buna ce se topeste in gura dar are si ceva crocant.

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 lingura esenta rom
  • ½ lingurita praf de portocala
  • 250 g margarina Rama + putin pt. uns tava
  • 500 g lapte praf
  • 100 g cacao
  • 100 g fulgi din orez brun expandat

Mod de preparare

Separat intr-un bol incapator, amestecam foarte bine, laptele praf cu cacaoa si la final cu fulgii.
Ungem o tava sau forma cu margarina si o lasam la o parte.
Punem apa impreuna cu esentele si zaharul, intr-o craticioara, la foc mic, cam 10-15’, pana se topeste zaharul si siropul da cateva clocote. Intre timp, taiem cubul de margarina in bucatele si le adaugam in siropul de zahar. Amestecam si lasam pe foc sa fiarba incet, 5-7’ pana se topeste toata margarina.

Luam cratita de pe foc si asa fierbinte, turnam siropul, peste amestecul din bol si omogenizam totul rapid si foarte bine, dupa care rasturnam continutul in tava unsa. Punem la rece pentru 3-4h, pana se intareste, (cel mai sigur, de seara pana dimineata).


Cand este intarita, ciocolata de casa cu orez brun expandat se taie cu un cutit bine ascutit si se serveste.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca