Fondante cu alune si cafea

Fondantele cu alune si cafea sunt unele dintre cele mai bune bomboane pe care le-am mancat sau facut vreodata. Si pentru ca am observat ca se fac usor, acum nu ma mai pot opri!

Timp pregatire
3 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt umplutura avem nevoie de:
  • -1-2 gr. gelatina maruntita
  • -200 gr zahar pudra
  • -2 linguri unt de arahide
  • -1 lingura de miere
  • -1 cubulet de unt
  • Pt. glazura avem nevoie de:
  • -2 gr. gelatina maruntita
  • -1 cubulet de unt
  • -1 esenta de cafea
  • -1 lingura de miere
  • -200 gr. zahar pudra

Mod de preparare

Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.

Am hidratat gelatina intr-o lingura de apa si am topit-o pe foc impreuna cu mierea, apoi am adaugat zaharul pudra, putin cate putin,amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Urmatorul pas a fost sa incorporez si untul de arahide, rezultand o pasta destul de moale. Am dat-o la rece pt cca 2 ore si am constatat ca s-a intarit foarte bine (la rece, compozitia devine tare, dar se inmoaie foarte repede la temperatura camerei--asa ca trebuie lucrat repede). Cu ajutorul unei lingurite mi-am luat cantitatea necesara pt. fiecare bomboana, si am format rapid bilutele cu mainile unse cu unt (in asa fel incat sa le imbrac intr-o pelicula extrem de fina de unt, care la rece se intareste). Bineinteles, urmatoarea operatiune a fost sa le dau la rece, timp in care am preparat glazura.
Am hidratat din nou gelatina intr-o lingura de apa, pe care am topit-o pe foc, impreuna cu mierea, am adaugat untul, esenta de cafea si apoi zaharul, putin cate putin, amestecand continuu. Am scos bomboanele de la rece, le-am scufundat in glazura (cu ajutorul unei lingurite) si le-am asezat pe o tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la rece pana s-au intarit. Apoi le-am asezat in hartiute speciale si au pana in momentul servirii le-am lasat in cutie la rece...s-au pastrat perfect asa.
Enjoy!


Fondantele cu alune si cafea se servesc reci, la mese festive sau alaturid e cei dragi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca