Minge din fructe

Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici, apoi o razuim, ii stoarcem

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g migdale sau nuci
  • 1 portocala mai mica
  • 2 banane coapte mai mici
  • 80 g miere zaharisita
  • 1 lingura de cacao

Mod de preparare

Cu o zi inainte decojim migdalele, apoi le dam prin masina de tocat nuci. Spalam foarte bine coaja unei portocale mai mici, apoi o razuim, ii stoarcem miezul si ii punem sucul deoparte. Apoi strivim cu furculita 2 banane coapte si adaugam coaja si zeama de portocala, 200 g migdale macinate si 80 g miere zaharisita. Compozitia tare se prelucreaza bine, se pune in frigider, dupa care se fac mingiute de marimea unei nuci. Apoi dam mingiutele prin praful de migdale ramase, amestecat cu o lingura de cacao. Lasam cateva ore la rece. Se pot folosi si nuci in loc de migdale.

Din cantitatile de mai sus rezulta aprox. 30 mingiute bogate in enzime si vitamine. Se mai pot face mingiute din diferite combinatii.
Alte retete fructe recomandate

Tarta cu visine

Spuma de capsuni

Pandispan cu capsuni

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata din toporasi (viorele de padure)

Mno, de multișor mă bântuie și această dulceață minunată 😉   Inițial am zis că iar am ratat-o anul...

Dulceata din toporasi (viorele de padure)
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii