Briose cu gem de piersici de post

Briosele cu gem de piersici este o prajitura de post rapida si delicioasa. Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri de gem de piersici
  • 2 linguri de ulei de masline(merge si normal)
  • 6 linguri fanta de portocale
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cu varf de cacao
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Briosele cu gem de piersici este o prajitura de post rapida si delicioasa. Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic.
Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,punem 3/4 din compozie. Compozitia ramasa o amestecam cu cacaua, esenta de rom si punem deasupra fiecarei briose.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min. sau pana trece testul scobitorii.


11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi glazurate cu ciocolata

Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe...

Gogosi glazurate cu ciocolata
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii