Budinca de taitei cu branza dulce

Budinca de taitei cu branza dulce este un desert delicios. Pentru a pregati aceasta budinca trebuie mai intai se fierbeti pastele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150g branza dulce de vaci
  • 300g iaurt
  • 3 oua
  • 50g telemea de vaca
  • coaja rasa de lamaie sau portocala
  • esenta vanilie
  • 75g zahar
  • 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere
  • unt pentru uns vasul yena

Mod de preparare

Budinca de taitei cu branza dulce este un desert delicios. Mai intai ne ocupam de taitei sau de paste. Pentru un plus de gust eu am fiert taiteii in lapte cu o lingura de zahar si esenta de vanilie, dar dupa preferinta se pot fierbe si clasic in apa conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul pana la omogenizare

Se adauga celelalte ingrediente: iaurtul, branza dulce, esenta vanilie, coaja rasa de lamaie si omogenizam

Adaugam taitetii scursi si amestecam

Ungem cu unt un vas yena, punem compozitia si apoi introducem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 45min-1h in functie de cuptor pana cand se rumeneste frumos pe margini


Budinca de taitei cu branza dulce se serveste calda sau rece ca desert dupa masa de pranz sau ca gustare intre mese. Dupa preferinta se pot adauga stafide in compozitie. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de zmeura si mure

Uleiul de cocos este un ulei foarte nutritiv, ce se obtine din continutul nucilor de cocos, ajunse la maturitate. Uleiul...

Desert tort cu crema de zmeura si mure
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca