Bombonele de orez

Prima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri de ou, 40 g de stafide sp

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 800 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 40 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 150 g unt
  • 3 linguri de miere

Mod de preparare

Prima data fierbem o portie de orez in lapte din 800 ml lapte, fara miere. Lasam sa se raceasca, apoi adaugam 3 galbenusuri de ou, 40 g de stafide spalate, coaja razuita de pe o lamaie si spuma tare rezultata din albusurile batute.

Apoi prajim compozitia in 150 g unt pana devine rosiatica si se desface in firimituri.

Si firimiturile de orez se indulcesc cu 3 linguri de miere.

Se poate folosi ca decor

Alte retete recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Prăjitură cu brânză dulce și caise

O prăjitură super simplă, rapidă și aromată.

Prăjitură cu brânză dulce și caise
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca