Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Portii
8
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Budinca de paste cu branza

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 250 g brânză de vacă
  • 5 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri smântână
  • 100 gr caşcaval ras

Mod de preparare

Se pun la fiert spaghetele în apă clocotită cu un praf de sare. Când sunt fierte al dente, se dau de pe foc.

Într-un vas se amestecă brânza rasă cu smântâna, ouăle, laptele şi zahărul.

Se scurg spaghetele de apă, apoi se toarnă într-o tavă unsă cu puţin ulei jumătate din pastele fierte, jumătate din amestecul de brânză şi ouă, apoi restul de paste şi restul de compoziţie. Se presară caşcavalul ras şi se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute (sau până se rumenesc). Budinca se serveşte caldă, pudrată cu zahăr.

Timp de pregătire: 10min

Timp de coacere: 30min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/04/budinca-de-paste-cu-branza.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori