Budinca cu branza de vaca si stafide

Pentru aceasta reteta de budinca cu branza de vaca si stafide sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza de vaca, stafine, unt, smantana, faina, zahar, oua, coaja rasa de la o lamaie.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g branza de vaca
  • 100 g unt
  • 2 linguri smantana
  • o lingura faina
  • 3 linguri zahar
  • 100 g stafide
  • 4 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • unt si pesmet pentru forma.

Mod de preparare

Branza de vaca, fara zer, se da prin sita, se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, smantana, sarea, untul incalzit si coaja de la­maie.

Se adauga faina si stafidele si se amesteca bine, apoi galbe­nusurile, unul cate unul si spuma de albusuri.

Se aseaza intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se pune la cuptor, la foc potrivit si se lasa pana se rumeneste.


Se serveste cu sos de vanilie.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu branza si visine

Tarta cu zmeura si branza dulce

Pasca cu branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca