Amesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine caramel. Cand a capatat cul
Amesteca bine praful de budinca cu 5 linguri de lapte. Toarna zaharul intr-o cratita si prajeste-l pe foc mic, pana devine caramel. Cand a capatat culoarea potrivita ia-l de pe foc si adauga 50 ml de lapte. (Fii atenta, deoarece lichidul turnat peste zaharul fierbinte poate stropi din vas.) Pune-l inapoi pe foc si fierbe-l pana cand caramelul se topeste in lapte si devine fluid. Fierbe laptele ramas, in care toarna praful de budinca cu lapte. Fierbe-o in timp ce amesteci continuu, pana se ingroasa, dupa care adauga laptele cu caramel. Cand budinca s-a amestecat cu caramelul las-o sa se raceasca, amestecand de cateva ori. Bate frisca si imparte-o in doua. Pune jumatate de frisca in budinca rece, dupa care aseaza-o repede in patru farfurioare de compot.
Recomandam si retetele
Galuste cu prune
Placinta cu mere
m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/ "Aluaturi...
Desert mucenici umpluti cu nucaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj