Budinca de cartofi cu branza

Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza o tava cu unt si pesmet

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr cartofi
  • 200-300 gr branza telemea
  • 2 oua
  • 100 gr smantana
  • 150 gr unt
  • 1 lingura pesmet

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert si se taie apoi felii. Telemeaua zdrobita se amesteca cu ouale batute si cu smantana. Se tapeteaza o tava cu unt si pesmet si se asaza alternativ straturi de cartofi si branza. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Se stropeste deasupra cu restul de unt si se introduce tava in cuptorul cald. Se lasa acolo pana cand se rumeneaste pe toata suprafata.


Budinca se serveste fierbinte.

Alte retete:

Curcan umplut

Saratele

Cozonac moldovenesc

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta de mamaliguta cu branza

Sa iubeasca oare cineva atat de mult aceasta combinatie incat sa-i dedice retete intregi? Daaaa...asta-s eu...si nu ma schimb...

Tarta de mamaliguta cu branza
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca