Budinca de casa este un desert delicios. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare.
Budinca de casa este un desert delicios. Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare. Adaugam faina, o lingura de cacao si o cescuta de lapte. Amestecam bine ca sa nu avem cocoloase, apoi turnam si restul de lapte, amestecand incet pana se omogenizeaza. Punem cratita pe foc mic si amestecam continuu pana se ingroasa compozitia (10-15 minute).
Se ia cratita de pe foc si se adauga untul. Se lasa la racit.
Albusurile se bat spuma si se adauga la budinca amestecand incet cu un tel mic.
Turnam budinca in pahare/cupe. Ornam cu fructe, frisca sau dulceata.
Budinca de casa eu am servit-o cu o dulceata de prune cu nuci.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii