Se scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi. Se pune un strat de piu
Se scot samburii din curmale, se tin fructele cateva ore in rom si apoi se trec prin sita. Se tapeteaza o forma cu piscoturi. Se pune un strat de piure de curmale, unul de stafide, un strat de piscoturi si tot asa, alternand, pana se termina ingredientele. Se face o crema din nucile rasnite care se amesteca cu ouale, galbenusurile, zaharul, untul, laptele, albusurile batute spuma si smantana. Se toarna crema peste fructe si se coace, in bain-marie, timp de 60 de minute.
Budinca se serveste calda.
Alte retete de dulciuri:
Crema de iaurt Ciocolata de casa Tiramisu
M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si...
Dulceata de nuciPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura