Budinca de gris cu mere

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 l lapte
  • 150 gr gris
  • 3-4 oua
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amesteca mereu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se unge un vas cu unt, se toarna zaharul si se asaza merele curatate de coaja si taiate in sferturi. Se introduce in cuptor vasul, la foc mediu pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se toarna peste mere grisul si se introduce din nou la copt pentru 20-30 de minute.


Se serveste budinca rece.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...