Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amestec
Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amesteca mereu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se unge un vas cu unt, se toarna zaharul si se asaza merele curatate de coaja si taiate in sferturi. Se introduce in cuptor vasul, la foc mediu pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se toarna peste mere grisul si se introduce din nou la copt pentru 20-30 de minute.
Se serveste budinca rece.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti