Budinca de gris cu mere

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere acrisoare
  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 l lapte
  • 150 gr gris
  • 3-4 oua
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • scortisoara

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert impreuna cu 100 gr zahar, zaharul vanilat si cu foarte putina sare. Dupa ce a fiert se toarna grisul in ploaie si se amesteca mereu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit, se adauga ouale si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se unge un vas cu unt, se toarna zaharul si se asaza merele curatate de coaja si taiate in sferturi. Se introduce in cuptor vasul, la foc mediu pentru 15 minute. Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor si se toarna peste mere grisul si se introduce din nou la copt pentru 20-30 de minute.


Se serveste budinca rece.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Au iesit 33 de bucati.

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca