Budinca de gris cu stafide

Pentru a realiza budinca de gris cu stafide aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: gris, stafide, lapte, zahar, unt, oua, vanilie, sare, unt pentru forma. Este o reteta delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 linguri gris
  • 2 cesti lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri unt
  • 3 oua
  • 50 g sta­fide
  • vanilie
  • sare
  • unt pentru forma.

Mod de preparare

Se pune pe foc intr-o cratita laptele cu vanilia si zaharul. Cand in­cepe sa fiarba se pune grisul, putin cate putin (in ploaie), amestecind mereu cu lingura. Se adauga sare si se lasa sa fiarba pana se obtine o mamaliguta moale.

Se ia de pe foc si se adauga untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se pun galbenusurile unul cate unul, sta­fidele si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se asaza in forma de budinca unsa cu unt (forma speciala cu capac inchis ermetic). Forma se pune intr-un vas cu apa clocotita si se lasa sa fiarba 40 min.


Se serveste cu sodou de vin  sau cu sodou de ciocolata.

Alte retete recomandate:

Budinca "Curcubeu"

Prajitura cu crema de budinca de vanilie

Budinca de gris cu crema caramel

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii