Puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati "in ploaie" malaiul amestecat cu gris. Lasati sa fiarba la foc potrivit,
Puneti apa cu sare la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugati "in ploaie" malaiul amestecat cu gris. Lasati sa fiarba la foc potrivit, 15 minute, timp in care amestecati tot timpul pentru a nu se prinde de vas si pentru a nu se forma cocoloase. Luati vasul de pe foc, incorporati nucile prajite si zdrobite mai mare, coaja de lamaie si portocala, stafidele, mierea si oul batut putin. ungeti o tava cu ulei si turnati compozitia bine omogenizata in tava, intindeti cu o lingura si apoi puneti la cuptor unde tineti pana se rumeneste uniform. Scoateti din cuptor si lasati la racit.
Se taie rece.
Alte retete:
Gogosi pufoase Chec pufos Galuste cu prune
Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.
Gogosi pufoase la cuptorOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj