Budinca cu mere este delicioasa. Pentru a realiza aceasta reteta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, unt, oua, zahar pudra, faina, vanilie, zahar tos.
Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se aseaza merele curatate de coaja si de casuta cu seminte si se pun la cuptor, lasand pana cand merele sunt aproape coapte. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si vanilia pana devine ca o spuma.
Se adauga faina in ploaie, amestecand, neincetat, apoi albusurile batute spuma separat si se amesteca foarte usor. Compozitia obtinuta se toarna in forma peste mere si se da la cuptor la foc slab lasand pana se rumeneste. Se rastoarna fierbinte pe o farfurie.
Budinca se poate servi si calda si rece garnisita cu dulceata de visine sau putina frisca.
Alte retete recomandate:
Pandispan simplu
Spuma de capsuni
Papanasi fierti
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii