Budinca de mere cu migdale

Budinca de mere cu migdale este usor de preparat. Contine scortisoara si zahar vanilat, care o face mai aromata si mai gustoasa.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr mere
  • 2 linguri suc de lamiae
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri migdale macinate
  • 125 gr faina
  • 1
  • 5 lingurite prafd e copt
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 ml lapte batut
  • 4 linguri migdale rase

Mod de preparare

Merele se curate de coaja, apoi se taie in felii. Se amesteca impreuna cu sucul de lamiae, 2 linguri de zahar si o jumatate lingurita scortisoara. Se unge o forma de sufleu cu unt, apoi se presara migdale macinate, iar deasupra se pun merele foliate. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si restul de scortisoara. In alt castron se bate zaharul cu oul, uleiul, zaharul vanilat si laptele batut. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Se toarna peste mere aluatul format, se niveleaza, se presara migdale rase si se coace in cuptor 30-35 de minute.


Se serveste calda, preasarata cu zahar.

Alte retete de dulciuri:

Lapte de pasare

Prajitura cu visine

Chec pufos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii