Budinca de mere cu migdale este usor de preparat. Contine scortisoara si zahar vanilat, care o face mai aromata si mai gustoasa.
Merele se curate de coaja, apoi se taie in felii. Se amesteca impreuna cu sucul de lamiae, 2 linguri de zahar si o jumatate lingurita scortisoara. Se unge o forma de sufleu cu unt, apoi se presara migdale macinate, iar deasupra se pun merele foliate. Separat, se amesteca faina cu praful de copt si restul de scortisoara. In alt castron se bate zaharul cu oul, uleiul, zaharul vanilat si laptele batut. Se adauga amestecul de faina si se omogenizeaza. Se toarna peste mere aluatul format, se niveleaza, se presara migdale rase si se coace in cuptor 30-35 de minute.
Se serveste calda, preasarata cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Lapte de pasare
Prajitura cu visine
Chec pufos
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti