Budinca de orez

Pentru budinca de orez aveti nevoie de orez, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare, frisca, nucsoara si unt.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • sare
  • 150 gr frisca
  • nucsoara
  • 4 lingurite unt

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte, cca 15 minute. Se bat ouale, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se incalzeste frisca, se toarna compozitia de oua, se amesteca bine si se lasa la ingrosat pe foc. Se amesteca apoi impreuna cu orezul si se toarna in 4 forme unse si presarate cu nucsoara. Se asaza deasupra fulgi de unt si se introduc formele in tava cuptorului, in care se asaza apa fierbinte. Se coc astfel 35 de minute.


Se serveste atat calda, cat si rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Ciocolata de casa

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...