Pentru budinca de orez aveti nevoie de orez, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare, frisca, nucsoara si unt.
Se fierbe orezul in lapte, cca 15 minute. Se bat ouale, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se incalzeste frisca, se toarna compozitia de oua, se amesteca bine si se lasa la ingrosat pe foc. Se amesteca apoi impreuna cu orezul si se toarna in 4 forme unse si presarate cu nucsoara. Se asaza deasupra fulgi de unt si se introduc formele in tava cuptorului, in care se asaza apa fierbinte. Se coc astfel 35 de minute.
Se serveste atat calda, cat si rece.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Ciocolata de casa
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii