Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un a
Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile si se toarna peste orezul fiert. Se adauga stafidele spalate, coaja de lamaie rasa, apoi se amesteca bine iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se asaza jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, apoi se pune un rand de mere curatate de coaja, taiate felii subtiri si amestecate cu zaharul si scortisoara. Deasupra se pune restul de orez si se introduce in cuptorul incalzit.
Budinca se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti