Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un a
Orezul se fierbe in lapte cu putina sare si se adauga 100 gr zahar si zaharul vanilat, spre sfarsitul fierberii. Se lasa la racit. Separat, intr-un alt vas se freaca untul impreuna cu galbenusurile si se toarna peste orezul fiert. Se adauga stafidele spalate, coaja de lamaie rasa, apoi se amesteca bine iar la urma se adauga albusurile batute spuma. Se asaza jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, apoi se pune un rand de mere curatate de coaja, taiate felii subtiri si amestecate cu zaharul si scortisoara. Deasupra se pune restul de orez si se introduce in cuptorul incalzit.
Budinca se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Lapte de pasare
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii