Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mere este un desert simplu, rapid si ieftin, aromat, si potrivit pentru zilele de iarna. Este un desert ce va fi pe placul copiilor cu siguranta.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana cu orez
  • 3 cani cu lapte
  • o jumatate de cana cu zahar pentru caramel si inca 2-3 linguri
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • 2 linguri margarina
  • 3 mere mari
  • 2 oua.

Mod de preparare

Orezul se lasa la inmuiat in apa, timp de o ora, dupa care se fierbe in lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar). Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa, apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor.

Se rad doua mere mari si se calesc in margarina, cu 2linguri de zahar si o lingurita cu scortisoara. Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.

Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul, dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez, merele calite, cealalta jumatate de orez, iar deasupra se aseaza frumos felii de mere. Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se coace 20-30 minute la bain-marie.


Budinca de orez cu mere se poate servi atat cald cat si rece. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aceasta rulada este grozava, atat calda cat si rece! Am servit din ea fie cu un pahar de iaurt, fie faceam repede o salata...

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca