Budinca de orez cu mere este un desert simplu, rapid si ieftin, aromat, si potrivit pentru zilele de iarna. Este un desert ce va fi pe placul copiilor cu siguranta.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, timp de o ora, dupa care se fierbe in lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar). Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa, apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se amesteca usor.
Se rad doua mere mari si se calesc in margarina, cu 2linguri de zahar si o lingurita cu scortisoara. Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.
Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul, dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez, merele calite, cealalta jumatate de orez, iar deasupra se aseaza frumos felii de mere. Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara. Se coace 20-30 minute la bain-marie.
Budinca de orez cu mere se poate servi atat cald cat si rece. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate:
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii