Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 li
Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 linguri de zahar, untul, galbenusurile si se amesteca. Separat, se prepara doua siropuri. Pentru primul sirop se amesteca un sfert de apa, vanilie si 6 linguri de zahar. Pentru cel de-al doilea se amesteca 4 linguri de zahar cu vanilie si un sfert de apa. Merele se curata si se pun in sirop pentru a se inmuia putin. Se aranjeaza orezul pe un platou rotund, iar in mijloc se pun merele. Peste el se toarna siropul de zahar amestecat cu 3 linguri de marmelada de caise si esenta de rom.
Se serveste rece.
Alte retete:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Galuste cu prune
Tiramisu
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii