Budinca de orez cu sirop si mere

Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 li

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr orez
  • 500 mI lapte
  • 10 linguri zahar tos
  • 2 oua
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri marmelada de caise
  • 5 mere mici
  • esenta de rom

Mod de preparare

Orezul se spala, se fierbe cateva minute in apa, cat sa se umfle, iar apoi se strecoara si se pune din nou la fiert in lapte cu zahar. Se adauga 6 linguri de zahar, untul, galbenusurile si se amesteca. Separat, se prepara doua siropuri. Pentru primul sirop se amesteca un sfert de apa, vanilie si 6 linguri de zahar. Pentru cel de-al doilea se amesteca 4 linguri de zahar cu vanilie si un sfert de apa. Merele se curata si se pun in sirop pentru a se inmuia putin. Se aranjeaza orezul pe un platou rotund, iar in mijloc se pun merele. Peste el se toarna siropul de zahar amestecat cu 3 linguri de marmelada de caise si esenta de rom.


Se serveste rece.

Alte retete:

Tort cu mere si crema de zahar ars

Galuste cu prune

Tiramisu

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sfenj (gogosi marocane)

Sfenj (gogosi marocane)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca