Budinca de orez cu vin

Budinca de orez cu vine nu trebuie sa lipseasca din meniul de sambata intrucat va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari. Ingredientele necesre retetei sunt: orez, vin, zahar, scortisoara, unt, oua, sare, pesmet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1/2 l vin rosu
  • 10 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • sare
  • unt si pesmet pentru forma
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru budinca se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pana  se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, .apoi scortisoara, sarea si spuma de albusuri.

Se pune in forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste (30—40 min.). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.


Se serveste cu sos de vanilie.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Tort diplomat

Pasca cu ciocolata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...