Budinca de orez cu vin

Budinca de orez cu vine nu trebuie sa lipseasca din meniul de sambata intrucat va fi atat pe placul celor mici cat si a celor mari. Ingredientele necesre retetei sunt: orez, vin, zahar, scortisoara, unt, oua, sare, pesmet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g orez
  • 1/2 l vin rosu
  • 10 linguri zahar
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • sare
  • unt si pesmet pentru forma
  • zahar pudra.

Mod de preparare

Pentru budinca se fierbe orezul cu vinul si 5 linguri de zahar, pana  se ingroasa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca cu untul si cu alte 5 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile unul cite unul, amestecind bine, .apoi scortisoara, sarea si spuma de albusuri.

Se pune in forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet, se pune la cuptor si se tine pana se rumeneste (30—40 min.). Se rastoarna pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.


Se serveste cu sos de vanilie.

Alte retete recomandate:

Tiramisu

Tort diplomat

Pasca cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii