Pentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar cand este aproape gata, o bucata de unt.
Pentru budinca de orez simplu cu stafide se fierbe orezul ca pentru orez cu lapte, adaugand in plus o lingura de zahar, iar cand este aproape gata, o bucata de unt proaspat. Se scoate vanilia, iar dupa ce s-a racorit, se adauga galbenusurile si la urma albusurile spuma. Se unge bine cu unt o forma de tabla si se presara cu pesmet. Se toarna compozitia si se coace la cuptor timp de o ora. Se incearca daca s-a copt cu un pai infipt in mijloc. Daca paiul iese curat, budinca este gata. Se scoate din cuptor, se tine 10 minute la o parte pentru a se rasturna mai usor. Budinca se poate face si cu fructe zaharisite taiate marunt sau cu stafide, care se adauga in compozitie inainte de a pune albusul.
Budinca de orez simplu cu stafide se serveste cu sirop de fructe sau cu sos de vanilie, de ciocolata etc.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii