Budinca de paine este o reteta de desert potrivita atunci cand vreti ceva dulce. Pentru pregatirea retetei de budinca de paine aveti nevoie de lapte, oua, zahar, stafide, scortisoara, unt si frisca.
Foloseste o nuca de unt ca sa ungi un vas termorezistent adanc, de 1,5l. Intinde o lingura de gem de caise pe fundul vasului. Unge cu unt feliile de paine si aranjeaza-le in straturi suprapuse, presarand printre ele fructe uscate.
Freaca ouale intr-un castron, galbenusurile cu zahar tos pana devin cremoase, apoi incorporeaza continuand sa bati, laptele, smantana si lichiorul. Toarna incet crema peste feliile de paine si preseaza incet cu degetele ca sa fie bine acoperite cu crema. Lasa-le sa stea 20 de minute ca absoarba bine crema.
Incinge cuptorul la 180 grade celsius, pune vasul intr-o tava de copt dupa care umple tava cu apa pana la jumatatea vasului. Presara zahar deasupra budincii si las-o la cuptor pana se rumeneste.
Imediat ce budinca este gata, incalzeste restul de gem de caise cu o lingura de apa, pana se subtiaza. Intinde deasupra budincii cu o pensula si lasa budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi, ca sa se intareasca crema.
Budinca de paine cu unt se serveste fierbinte, cu smantana parfumata cu putin lichior.
Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti