Budinca de paine cu unt

Budinca de paine este o reteta de desert potrivita atunci cand vreti ceva dulce. Pentru pregatirea retetei de budinca de paine aveti nevoie de lapte, oua, zahar, stafide, scortisoara, unt si frisca.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50g unt nesarat
  • 4lg gem de caise
  • 1 bagheta mare
  • 200g
  • taiata felii
  • 60g stafide
  • 2 oua mari
  • 2 galbenusuri
  • 40g zahar tos
  • 300ml smantana 48% grasime
  • 300ml lapte
  • 4lg cointreau
  • 2lg apa
  • Pentru servit:
  • 120ml smantana lichida

Mod de preparare

Foloseste o nuca de unt ca sa ungi un vas termorezistent adanc, de 1,5l. Intinde o lingura de gem de caise pe fundul vasului. Unge cu unt feliile de paine si aranjeaza-le in straturi suprapuse, presarand printre ele fructe uscate.

Freaca ouale intr-un castron, galbenusurile cu zahar tos pana devin cremoase, apoi incorporeaza continuand sa bati, laptele, smantana si lichiorul. Toarna incet crema peste feliile de paine si preseaza incet cu degetele ca sa fie bine acoperite cu crema. Lasa-le sa stea 20 de minute ca absoarba bine crema.

Incinge cuptorul la 180 grade celsius, pune vasul intr-o tava de copt dupa care umple tava cu apa pana la jumatatea vasului. Presara zahar deasupra budincii si las-o la cuptor pana se rumeneste.

Imediat ce budinca este gata, incalzeste restul de gem de caise cu o lingura de apa, pana se subtiaza. Intinde deasupra budincii cu o pensula si lasa budinca sa se odihneasca 15 minute inainte de a servi, ca sa se intareasca crema.

 


Budinca de paine cu unt se serveste fierbinte, cu smantana parfumata cu putin lichior.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

"meniu copii"

Frigarui de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca