O budinca delicioasa este si budinca de smantana. Pentru realizarea ei sunt necesare urmatoarele ingrediente: smantana, oua, faina, coaja de lamaie, unt, pesmet.
Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si sarea, se amesteca cu coaja rasa de lamaie si faina, apoi se pune smantana si se amesteca bine. Se adauga albusurile spuma.
Se toarna compozitia intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se pune la cuptor la foc potrivit 25—30 min, pana se rumeneste.
Se serveste calda cu sodou de vin.
Alte retete recomandate:
Sodou de vin
Sos cu vin
Sos de vin spumos
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii