Budinca de taietei cu mac nu necesita mult timp pentru peparare. Aveti nevoie de zahar, taietei, mac, stafide, unt si pesmet.
Se fierb taieteii in apa fiarta cu sare, apoi se strecoara si se lasa la scurs. Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar, se adauga taieteii, apoi 70 gr unt topit si se amesteca bine. Se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Se unge o tava cu restul de unt, apoi se presara cu pesmet si se toarna jumatate din compozitia pregatita anterior. Se prepara umplutura in felul urmator: se opareste macul, se scurge, apoi se freaca pana devina ca o crema. Se adauga putin pesmet, stafide, scortisoara, coaja rasa de lamaie si la urma zaharul fiert cu 100 ml apa. Se pune umplutura de mac peste taieteii din tava, se adauga restul de taietei si se netezeste budinca. Se lasa la copt intre 25-30 de minute.
Budinca se serveste pudrata cu zahar vanilat sau sirop de fructe.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Clatite de post
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa