Budinca de taietei cu mac nu necesita mult timp pentru peparare. Aveti nevoie de zahar, taietei, mac, stafide, unt si pesmet.
Se fierb taieteii in apa fiarta cu sare, apoi se strecoara si se lasa la scurs. Se freaca galbenusurile cu 100 gr zahar, se adauga taieteii, apoi 70 gr unt topit si se amesteca bine. Se incorporeaza la final albusurile batute spuma. Se unge o tava cu restul de unt, apoi se presara cu pesmet si se toarna jumatate din compozitia pregatita anterior. Se prepara umplutura in felul urmator: se opareste macul, se scurge, apoi se freaca pana devina ca o crema. Se adauga putin pesmet, stafide, scortisoara, coaja rasa de lamaie si la urma zaharul fiert cu 100 ml apa. Se pune umplutura de mac peste taieteii din tava, se adauga restul de taietei si se netezeste budinca. Se lasa la copt intre 25-30 de minute.
Budinca se serveste pudrata cu zahar vanilat sau sirop de fructe.
Alte retete de dulciuri:
Ciocolata de casa
Cornulete cu rahat
Clatite de post
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii