Budinca de taitei cu dulceata de fructe

Taiteii se fierb in lapte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr taitei
  • 1 l lapte
  • 100 gr zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr nuci
  • unt si pesmet pentru tava
  • dulceata dupa gust

Mod de preparare

Taiteii se fierb in lapte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa pe foc pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se adauga galbenusurile, nucile pisate si albusurile batute spuma tare. Se amesteca compozitia si se adauga, dupa preferinte bucatele mici de fructe din dulceata. Se toarna apoi compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si zahar tos. Se introduce in cuptor tava pentru aproximativ 30-35 de minute .


Se serveste budinca presarata cu zahar tos si sirop de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Placinta cu mere

Lapte de pasare

Cornulete cu rahat

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca