Budinca de taitei cu nuci

Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr taitei
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 gr nuci
  • 1 lingura rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • pesmet
  • 30 gr unt pentru uns tava

Mod de preparare

Taiteii se pun la fiert in lapte cu putin sare. Se adauga spre finalul fierberii 100 gr zahar si zaharul vanilat si se lasa sa se ingroase. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zaharm coaja rasa de lamaie, dupa care se adauga taiteii raciti, nucile macinate si romul. La urma se incorporeaza si albusurile batute spuma tare. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se presara deasupra cu zahar tos. Se introduce in cuptor si se lasa la rumenit.


Se serveste budinca, ornata cu sirop de fructe.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc

Cornulete cu rahat

Lapte de pasare

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor

De cateva zile tot imi statea gandul la un preparat de genul acesta. Nu am gasit nici o reteta exact cum imi doream eu, asa...

Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca