Ciocolata calda cremoasa cu menta

Ciocolata calda e mereu binevenita atunci cand temperaturile de afara incep sa scada. Vara tanjesc dupa ea, iar iarna imi e dor de vara, asa ca am gasit ciocolata calda care sa le imbine pe amandoua.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  •  
  • 1 lingurita si jumatate de amidon
  • 4 linguri de zahar
  • 85g ciocolata amaruite cu menta
  • 150ml lapte
  • 200ml frisca lichida

Mod de preparare

Ciocolata calda cremoasa se prepara foarte usor, iar rezultatul este neasteptat de bun. In 3 linguri de frisca lichida dizolvam amidonul. Punem laptele impreuna cu restul de frisca lichida intr-o oala, la foc mic. Cand incepe sa fiarba punem zaharul si amestecam pana se topese, dupa care turnam frisca in care am dizolvat amidonul si amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.

Luam amestecul de lapte si frisca de foc, si adaugam inauntru bucatile de ciocolata cu menta (de la Heidi am folosit eu). Puteti folosi orice fel de ciocolata in loc, amaruie sau cu lapte, dar eu am dorit ca ciocolata mea calda sa aibe o aroma subtila de vara, pentru ca nu vreau sa ma gandesc inca la temperaturi scazute :).


Servim ciocolata calda cremoasa cu menta, calda :) cu bucati de ciocolata razuita deasupra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de vinete cu gogosar copt

Salata de vinete cu gogosar copt
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca