Desert cu budinca si biscuiti

Un desert simplu si rapid dar de mare efect. Ganditi-va ce-ati face daca intr-o vizita la desert, gazda va serveste cu un ghiveci cu flori?

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 340g budinca de ciocolata
  • 226g crema de branza (cat mai fina)
  • 80g unt
  • 450g frisca lichida
  • 2 pachete biscuiti cu cacao
  •  

Mod de preparare

Preparati budinca dupa indicatiile de pe ambalaj si lasati deoparte sa se raceasca. Intr-un bol potrivit mixati crema de branza impreuna cu untul, pana devine o pasta cremoasa si fina.

Adaugati si budinca si amestecati bine pana se omogenizeaza continutul, iar apoi adaugati frisca lichida (batuta).

 

Pentru a „planta” desertul:

3

Sfaramiteaza bine biscuitii cu cacao (eu am folosit oreo pentru ca sunt cei mai negri) si intr-o cana alterneaza straturi de biscuiti cu straturi de crema. Incepe cu un strat de biscuiti, apoi cu crema.

Pentru efectul de floare in ghiveci, dupa primul strat atat de biscuiti, cat si de crema, infige un pai sau un cilindru. Fixeaza-l ca sa stea drept, si alterneaza cele doua straturi, dar ai grija ca ultimul strat pe care il  pui sa fie de biscuiti, ca sa imite pamantul. Taie paiul ca sa ajunga la nivelul „pamantului” si pune in interior o floare. Bineinteles desertul se poate consuma si ca atare, fara nicio floare.


Savurati fiecare lingurita! . Budinca sau crema poate fi dupa preferintele voastre, iar optional se pot adauga si fructe printre straturi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...