Desert cu budinca si biscuiti

Un desert simplu si rapid dar de mare efect. Ganditi-va ce-ati face daca intr-o vizita la desert, gazda va serveste cu un ghiveci cu flori?

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 340g budinca de ciocolata
  • 226g crema de branza (cat mai fina)
  • 80g unt
  • 450g frisca lichida
  • 2 pachete biscuiti cu cacao
  •  

Mod de preparare

Preparati budinca dupa indicatiile de pe ambalaj si lasati deoparte sa se raceasca. Intr-un bol potrivit mixati crema de branza impreuna cu untul, pana devine o pasta cremoasa si fina.

Adaugati si budinca si amestecati bine pana se omogenizeaza continutul, iar apoi adaugati frisca lichida (batuta).

 

Pentru a „planta” desertul:

3

Sfaramiteaza bine biscuitii cu cacao (eu am folosit oreo pentru ca sunt cei mai negri) si intr-o cana alterneaza straturi de biscuiti cu straturi de crema. Incepe cu un strat de biscuiti, apoi cu crema.

Pentru efectul de floare in ghiveci, dupa primul strat atat de biscuiti, cat si de crema, infige un pai sau un cilindru. Fixeaza-l ca sa stea drept, si alterneaza cele doua straturi, dar ai grija ca ultimul strat pe care il  pui sa fie de biscuiti, ca sa imite pamantul. Taie paiul ca sa ajunga la nivelul „pamantului” si pune in interior o floare. Bineinteles desertul se poate consuma si ca atare, fara nicio floare.


Savurati fiecare lingurita! . Budinca sau crema poate fi dupa preferintele voastre, iar optional se pot adauga si fructe printre straturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca

Un tort ciocolatos si fara coacere. Reteta este furata....hihihi....de la...

Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca