Grisul cu lapte este o reteta pentru copii insa poate fi pregatite si cand ai pofta de ceva dulce. Ingredientele necesare pentru preparare ei sunt: gris, lapte, baton de vanilie, zahar, sare, apa.
Se pune la fiert laptele cu apa si vanilia. Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul in ploaie si se amesteca neincetat pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce s-a pus tot grisul, se adauga zaharul si sarea si se lasa sa fiarba incet pana ce grisul absoarbe laptele, fara sa fie insa prea tare, intrucat trebuie sa se tina seama de faptul ca grisul se intareste dupa racire.
Se serveste rece, cu sirop de fructe, dulceata sau sos de zahar ars.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere si gris
Budinca de orez cu mere
Spaghete gratinate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii