Insula plutioare

Eu folosesc vas iena 1.5-2L. Se freaca 2 pahare de zahar cu cele 6 galbenusuri pana isi schimba culoarea. Se pune jumatate din lapte si faina - se omo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar= 4 pahare
  • oua =6 buc
  • faina = 1 pahar
  • lapte 0.5l
  • esente

Mod de preparare

Eu folosesc vas iena 1.5-2L.

Se freaca 2 pahare de zahar cu cele 6 galbenusuri pana isi schimba culoarea.

Se pune jumatate din lapte si faina - se omogenizeaza ca faina sa nu se faca cocoloase.

Se pune restul de lapte si se pune la foc pana se ingroasa( compozitia se face in tuci).

Dupa ce se da jos de pe foc se aromeaza cu esentele preferate si se pune in vasul iena.

Separat intr-un ibric se caramelizeaza 1 pahar de zahar si se pune peste crema deja existenta in vas.

Albusurule se bat spuma tare cu paharul de zahar ramas si se pune peste zaharul caramelizat - formand cu lingura cativa " munti ".

Se introduce la cuptor pana se rumeneste deasupra - in jur de 30 min.
Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii