Jeleu cu capsuni si proseco

Jeleul cu capsuni si proseco este un desert perfect pentru o petrecere sau pentru o dupa-amiaza de mai. Pentru varianta non-alcoolica proseco poate fi inlocuit cu suc de mere.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450g proseco
  • sampanie sau suc de mere
  • 1 plic de gelatina
  • 50g zahar
  • Sucul de la o lamaie
  • 340g capsuni
  • Frunze de menta

Mod de preparare

Dizolvati gelatina in jumatate din cantitatea de proseco si lasati 10 minute. Puneti niste apa la fiert, si asezati vasul cu gelatina intr-un cos pentru gatit la aburi. Dupa ce s-a topit gelatina adaugati zaharul si cealalta cantitate de proseco.

Staorceti sucul de la lamaie printro strecuratoare intr-o cana gradata, si adaugati amestecul cu proseco. Asezati capsunile taiate bucatele 9sau pasate) intr-un vas, sau impartiti-le in vase mai mici, dupa preferinte, si turnati amestecul. Bagati la frigider si lasati cel putin 6 ore. Eu va sugerez sa il faceti cu o zi inainte sa fie servit.


Se serveste rece, cu capsuni proaspete alaturi si decorat cu frunze de menta.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos